Skip to main content

In 2019 won Animatiebrouwerij een prestigieuze aanbesteding van RDW (Dienst Wegverkeer) voor de productie van al hun animatie video’s. Wat begon als een veelbelovende samenwerking, groeide in vier jaar tijd uit tot een vruchtbare relatie waarin meer dan 22 animatie video’s werden gemaakt, zowel voor interne als externe communicatie.

Animatiebrouwerij nam de volledige verantwoordelijkheid voor het productieproces van deze video’s. Dit omvatte het schrijven van scripts, het illustreren van storyboards, het inspreken van voice-overs, het creëren van animatie video’s en het toevoegen van ondertiteling. De uitdagingen waren divers, maar Animatiebrouwerij slaagde er telkens in om hoogwaardige videoproducties te leveren die de boodschap van RDW op een duidelijke en aantrekkelijke manier overbrachten.

Een belangrijke ontwikkeling in de aanbesteding van RDW na 2020, was de noodzaak om alle animatie video’s te voorzien van een Engelse versie. Animatiebrouwerij had hier al veel ervaring mee en kon daarom gemakkelijk zorgen voor een native Engelse vertaling, een professionele Engelse voice-over, Engelse titels in de video en de toevoeging van Engelse ondertiteling. Op die manier kon RDW ook mensen binnen Nederland bereiken die alleen Engels spraken.

Als videoproductiebedrijf mochten wij animatiefilms voor veel uiteenlopende onderwerpen. Van zelfrijdende auto’s tot cybersecurity. En van corona maatregelen op het RDW hoofdkantoor tot het registreren van een drone of landbouwvoertuig. Alle animatie video’s maakte gebruik van dezelfde unieke stijl die wij speciaal voor de RDW hebben ontworpen en volledig in lijn ligt met hun huisstijl handboek. Dit zorgt voor een consistente en herkenbare visuele identiteit in alle video’s.

Verder is het leuk om te benoemen dat wij voor alle RDW voice-over opnames contact hadden ‘Jeroen Kijk in de Vegte’. Hij is de stem van veel bekende RTL tv programma’s, waaronder RTL Boulevard. En zo nu en dan is hij ook wel eens voor de camera te zien. De samenwerking met hem en zijn manager Dayna verliep altijd erg prettig en ook was de oplevering altijd erg vlot.

Animatiebrouwerij kijkt terug op veel mooie en interessante projecten. De animatie video’s blijven een waardevolle tool voor RDW om hun boodschap effectief over te brengen aan een breed publiek, zowel intern als extern. En de samenwerking tussen Animatiebrouwerij en RDW blijft een goed voorbeeld van hoe creativiteit en expertise kunnen leiden tot succesvolle communicatie in de moderne wereld.