Skip to main content

In opdracht van ‘Only for Men’ en ‘Cream PR’ hebben wij onlangs 8 video podcasts en video huisstijl mogen maken voor het herenmode merk “Dutch Dandies”. In deze video podcast reeks gaat Arno Kantelberg met acht bekende Nederlanders in gesprek over wat herenmode in hun leven betekend heeft. 

De gasten die deelnamen aan deze video podcast reeks waren niemand minder dan Steffen Morrison, Daan Nieber, London Loy, Marcel Jansma, Leo Alkemade, Arno Rem en Cecile Narinx. Elk van hen bracht zijn of haar eigen kijk en ervaring op de herenmode-industrie, wat resulteerde in leuke en interessante discussies.

Voor de opnames van deze video podcast reeks werd gekozen voor de iconische Zuidas te Amsterdam. Dit vormde een perfecte achtergrond voor deze diepgaande gesprekken. Ook met het weer hadden we erg veel geluk die dag.

Een opmerkelijk kenmerk van deze videoproductie was de efficiënte opnamedag. Alles werd namelijk vastgelegd in slechts één draaidag, dankzij onze zelf-regisserende cameraman, drie camera’s en een technische setup die het mogelijk maakte om tijdens de opnames live te schakelen tussen de drie verschillende camerabeelden. Op die manier stond het verhaal in principe klaar voor de editor, zodat hij achteraf alleen nog maar wat animatie elementen moest toevoegen, zoals het “Man & Stijl” intro, outro en de titelbalkjes.

Verder vinden wij het leuk om te vertellen dat wij ook voor Dutch Dandies de video huisstijl helemaal zelf hebben ontworpen en geanimeerd. Wij wilde een logo animatie, titelbalkjes maken die naadloos aansloot op hun stoere merk identiteit en huisstijl. Verder kunnen zij deze video huisstijl (her)gebruiken voor alle video content die zij in de toekomst gaan maken.